Pirinç Pilavı Tarifi
Sofralarımızın vazgeçilmezi pirinç pilavı… Sizler için tane tane dökülen, kokusuyla midemizi kendisinden geçiren tadını damağımızda bırakan bir pirinç pilavı tarifi hazırladık. Her ne kadar kolay gibi görünse de kusursuz yapmak için deneyim gerektiren yemeklerden biri olan pirinç pilavı tarifini aşağı yazıyoruz. Yanında lezzetli bir sulu yemek tercih ederseniz nefis nohut yemeği tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.
4 Kişilik
Hazırlık süresi 15 dk.
Pişirme süresi 20 dk.
- 2 su bardağı Pak Organik Pilavlık pirinç
- 2 su bardağı sıcak su ya da Pak Organik Tavuk Suyu
- 2 yemek kaşığı Pak Organik Zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Pak Organik pilavlık pirinçleri yıkadıktan sonra bir kabın içine alıp üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin ve en az 1 saat suda bekletin. Ardından nişastası tamamen kaybolup duru bir su çıkana kadar yıkayıp süzün. Pilav tencerenizin içine Pak organik Zeytinyağınızı ekleyin. Zeytinyağı ısınınca pak Organik pilavlık pirinçlerinizi ekleyip kavurmaya başlayın. Pirinçler tane tane olana kadar, yaklaşık 3-4 dakika kavurun. Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya Pak organik tavuk suyunuzu ekleyin. Pak Organik tavuk suyu ile pilavınız daha lezzetli olacaktır. Pilava tuzunuzu da ekledikten sonra bir tahta kaşıkla karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler tamamen suyunu çekince ocağı kapatın, tencerenin üzerine bir kağıt havlu serip üstüne kapağını kapatın ve pilavı demlenmeye bırakın. Pilavınız 15 dakika kadar demlendikten sonra yenmeye hazır sizi bekliyor olacaktır. Afiyet olsun!
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.