Etli Nohut Yemeği Tarifi
Nohut yemeği Anadolu’nun vazgeçilmez lezzsetlerinden biridir. Mutlaka her evde pişen nohut yemeği damak zevkine göre etli ya da tavuklu olarak da yapılabilir. Nohut yemeği lezzeti ve doyuruculuğuyla sadece evlerimizin değil lokanta ve restoranların da baştacı olmayı başarmış yemeklerden biridir. Lezzeti vazgeçilmez bir nohut yemeği için aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz. Lezzeti tamamlamak için sofranıza Pak Organik Pirinçleri ile yapılmış bir pilavınızı eklemeyi unutmayın. Pirinç pilavı tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.
4 Kişilik
Hazırlık süresi 15 dk.
Pişirme süresi 20 dk.
- 300 gram kuşbaşı dana eti
- 4 yemek kaşığı Pak Organik zeytinyağı
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 yemek kaşığı Pak Organik domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı Pak Organik biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 500 gram Pak Organik nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
- 2 su bardağı su
Bir gece önceden nohutlarınızı yumuşaması için suya bırakın. Ya da yemeğinize başlamadan önce nohutlarınızı haşlayıp yumuşamasını sağlayın.
300 gram kuşbaşı eti tencereye koyun ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Etleriniz yumuşayana kadar haşlayın. Pak Organik zeytinyağınızı tencereye koyun ve iyice ısınmasını bekleyin. Yeterli ısıya ulaşan Pak Organik zeytinyağınızın üstüne 1 adet yemeklik doğranmış soğanı ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından 1 yemek kaşığı Pak Organik domates salçası, yarım yemek kaşığı Pak Organik biber salçası, 1’er çay kaşığı tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ve daha önceden haşladığınız kuşbaşı etlerinizi ilave edip karıştırmaya devam edin. Son aşama olarak 500 gram haşlanmış Pak Organik nohutunuzu, 2 kepçe et suyu ve 2 su bardağı su ile beraber ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakın. Yemeğinizin suyu hafif koyulaşmaya başlayınca ve etler yumuşadığında lezzetli nohut yemeğiniz sofranız için hazır olacaktır. Afiyet olsun!
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.